Ring til os på 60 18 81 33

Metoder

Hvor store hjerner mødes, findes også store hjerter!

PIONEERMETODEN….træning af mod, instinkt og intuition.

Fremtiden kræver en ny udvikling af ledere, som bliver dygtigere til at tackle uforudsigeligheden. Etiske principper og værdier opbygger tillid igennem vilje og mod, fordi etik indeholder nærværende ledelse og frihed sat i system, som betyder udvikling i sårbarheden. Når vi går ukendte veje, bliver vi nød til at være sårbare, for ikke at være forudindtaget.

Pionermetoden handler om at forstå og styrke viljen og modet for at kunne bevæge sig ud på ukendte områder og udfordre sig selv og andre, så bevidstheden kan blive udviklet og udvidet. Derfor er det væsentlig at turde være sårbar. Ellers er der ingen udvikling til at udvide og ingen transformation kan ske. At få udvidet sin bevidsthed gør, at du kan dykke dybere og række højere, altså ud-fylde mere, så du kan blive til et dygtigere menneske i takt med dit lederskab og din faglighed til at lede din virksomhed igennem nutidens og fremtidens udfordringer.

Etik er den store trend og er et sted, hvor alle kan mødes uanset generationer, traditioner, nationer eller rang i samfundet. Det er her vi alle kan mødes som menneske-lige. Det er enhver leders pligt også at drage omsorg, såvel som at dirigere og navigere virksomheder ind i fremtiden.

Etik taler til både hjernen og hjertet, forstanden, samvittigheden, den sunde fornuft, som ”fremtvinger” de gode gerninger, heltene, eventyrerne, som skal gå så meget grueligt igennem, før livet endelige giver mere af det gode.

AT blive sig etisk bevidst, er som at bestige et bjerg for første gang. Jo mere opnået bevidsthed, jo tættere er du på toppen. Når du når toppen, er der en god udsigt, og der kan være “koldt” på toppen, for måske står du alene, men har fået indsigt på turen opad.
Når du “fryser” kan du altid gå ned igen, få varmen, blive testet, med en viden om, at toppen findes, og der findes endda flere. Måske er det at nå en bjergtop og gå ned igen, at opnå visdom? At få varmen igen?

Pioneren drager ud på eventyr og vender hjem igen. Klogere på livet, og klar til at dele ud af sin visdom, hvis “stammen” tillader det.
At bestige bevidsthedens bjerge, handler om at kunne befri sig for livets dramatiske uro, få støjen til at forsvinde, og finde den indre ro, intuitiv klarhed, som ligger “gemt” bag de vilde følelser.

Efterhånden, som vi lærer os selv bedre at kende, bliver mere bevidste, så aftager dramaerne. Det er den intuitive klarhed, der åbner for overblikket, indsigten og dybden. Den personlige forvirring og frustration forsvinder, når følelsernes storme lægger sig.
Etikkens dybere mening, opstår helt af sig selv igennem visdommen. At være til gavn, og med respekt for alt levende, at gøre sit bedste, til enhver tid, uden at fremhæve sig selv, på bekostning af andre er en pioners resultat af sine indsatser.

Træning af intuition for at styrke skelneevnen:

De ledere, der træde på de ukendte veje, skal og må have en stærk intuition og en pioneers mindset udvikler intuitionen og skelneevnen. Selvbevidsthed i stedet for selvinteresse. Det er noget, der virker stærkere end noget andet, når der skal træffes beslutninger.

1. Etisk KOMPAS…..Retning – udholdenhed

For at kunne bestige bjerge, må du have et etisk kompas. Det handler om at underbygge og styrke handlekraften og modet til at træffe beslutninger. Baglandet skal være i orden og afklaret, før der kan trædes i ukendte områder. Du skal klædes ordentlig på efter forholdene. Dertil kræves der nogle udfordringer, nogle træningsøvelser, som er delmålene, som skal resultere i at nå målet, toppen. Ligesom et orienteringsløb. Så er der nogle poster, hvor der er nogle opgaver, som skal løses for at du kan få mulighed for at løse næste opgave. Det er de små faste skridt i den rigtige retning, der skaber sikkerheden og stabiliteten.

2. Etisk BUDGET…Indflydelse – Mental kapital

Hvis du skal have indflydelse kræver det en vedholdende disciplineret indsats. Et etisk budget bidrager til, at du kontinuerligt fremmer din bevidsthedsudvidelse i relation til dig selv, dit lederskab og dine omgivelser. Et etisk budget er ”mellemlinjen” mellem den økonomiske toplinje og bundlinje. Det er alt det, som der er svært, indtil vi får det lært. Til forskel for et økonomisk budget, som sjældent holder, så er det etiske budget først og fremmest dit eget ansvar, så derfor er der kun EN, der kan klandres.

3. Etisk strategi……Vedholdenhed i omsætning

Hvis du sammen med din ledergruppe laver en fælles etisk strategi, er det ledergruppens fællesansvar overfor virksomhedens fremtidsudvikling og dermed er der større bevidsthed omkring kulturens forandringsprocesser og transformationsprocesser, som kan gøre hverdagen lettere. Etiske dilemmaer bliver til gavn at løse, og får de ansatte til at løfte i flok. Det er rent faktisk en styrkeprøve og bidrager til at cementere de fælles værdier virksomheden. Det vil kunne ses på bundlinjen fordi ,når alle gør mere end det bedste, de har lært, der det ikke længere så svært, at få økonomien til at vækste og dermed styrke konkurrencekraften.

Kontakt os

Vi ringer dig meget gerne op, men vi skal bruge dit nummer!

Skriv til os

Har du et spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte os.